Međunarodne izložbe mačaka u West Gate-u

Dugoočekivana međunarodna izložba mačaka održala se 13. i 14. svibnja u prostoru West Gate-a. Na izložbi se moglo vidjeti preko stotinu mačaka raznih pasmina, veličina, boja i uzrasta.

U organizaciji SFDH – Saveza felinoloških društava Hrvatske održala se još jedna izložba mačaka u West Gate-u koja je privukla brojne izlagače iz Hrvatske i zemalja regije. Osim prekrasnih, raznolikih mačaka imali smo priliku vidjeti i razne izlagače opreme.

Reklame

U dva dana koliko je izložba trajala birani su pobjednici u raznim kategorijama po službenim pravilima organizacije. Svaki primjerak od prijavljenih natjecatelja imao je priliku pohvaliti se svojom ljepotom i umiljatošću.

Najzanimljiviji dio programa u oba dana bilo je Best in show natjecanje u kojemu su se birale najljepše mačke izložbe. Ono što je također plijenilo pažnju posjetitelja bile su i Burmila mačke koje su nas počastile svojim dolaskom sa samog sjevera Europe iz daleke Švedske, iz renomirane švedske uzgajivačnice u vlasništvu obitelji Magnusson. To je iznimno rijetka pasmina koja se dobiva križanjem perzijske činčila mačke s lila burmanskom mačkom, a osim specifičnim izgledom osvaja i umiljatim karakterom.

„Bili smo vrlo sretni kada smo otkrili ovu prekrasnu pasminu prije 10 godina. Burmile su vrlo drage, zainteresirane za ljude i ono što rade. Vole se igrati, ili jednostavno ležati u krilu, vrlo su društvene i nisu zahtjevne. Volimo predstaviti ljudima ovu izuzetno rijetku pasminu i zbog toga sudjelujemo na izložbama. Ove smo godine izabrali Zagreb zbog kvalitete međunarodne izložbe, ali i jer nam je želja upoznati prekrasnu Hrvatsku. Kao djevojčica sam posjetila vašu zemlju, ali moj suprug još nije bio, pa se veselimo što ćemo uživati u vašim prekrasnim krajolicima, s obzirom da ćemo produžiti svoj boravak ovdje“, pojasnila je Sandra Magnusson. Ona i suprug Peter doveli si u Westgate dvije šampionske mačke, Miss World´s Cotacachi i Lumena Felis City. U videu koji donosimo pogledajte prelijepe šampionke i njihove simpatične vlasnike.

Osim mačaka moramo se osvrnuti i na najhrabrijeg psa na izložbi mačaka koji nas je osvojio svojom simpatičnošću, a i veličinom.

Stotine izložbenih mačaka i jako velik broj zadovoljnih posjetitelja još jednom su posvjedočili o vrhunski organiziranoj izložbi prepunoj zanimljivih mačaka, događanja i popratne opreme.

Naš objektiv je pokušao uloviti dašak predivne atmosfere, stoga pogledajte foto galeriju:

Tako se još jedna izložba privela kraju u veseloj atmosferi, a umorne mace zadovoljno su pošle u nove pobjede. Ako ste propustili ovu izložbu nadamo se da su slike uspjele dočarati barem mali djelić vrhunske atmosfere te da se vidimo da sljedećoj izložbi.

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakMeđunarodne izložbe mačaka u organizaciji SFDH West Gate 13-14.05.2017.
Sljedeći članakPseći govor tijela – Sretan pas
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".