Šampionske Burmile iz Švedske stižu na izložbu mačaka u Westgate!

Iznimno rijetka mačja pasmina, Burmila, bit će predstavljena na međunarodnim izložbama koje u Westgate Shopping Cityju 13. i 14. svibnja organizira Savez felinoloških društava Hrvatske. Burmile će doputovati sa samog sjevera Europe, iz renomirane švedske uzgajivačnice u vlasništvu obitelji Magnusson.

„Bili smo vrlo sretni kada smo otkrili ovu prekrasnu pasminu prije 10 godina. Burmile su vrlo drage, zainteresirane za ljude i ono što rade. Vole se igrati, ili jednostavno ležati u krilu, vrlo su društvene i nisu zahtjevne. Volimo predstaviti ljudima ovu izuzetno rijetku pasminu i zbog toga sudjelujemo na izložbama. Ove smo godine izabrali Zagreb zbog kvalitete međunarodne izložbe, ali i jer nam je želja upoznati prekrasnu Hrvatsku. Kao djevojčica sam posjetila vašu zemlju, ali moj suprug još nije bio, pa se veselimo što ćemo uživati u vašim prekrasnim krajolicima, s obzirom da ćemo produžiti svoj boravak ovdje“, pojasnila je Sandra Magnusson. Ona i suprug Peter u Westgate dolaze s dvije šampionske mačke, Miss World´s Cotacachi i Lumena Felis City.

Reklame

Burmila je pasmina umjetno stvorena u Velikoj Britaniji krajem prošlog stoljeća križanjem perzijske činčila mačke s lila burmanskom mačkom. Mačka je to srednje veličine, kompaktna tijela, i glave trokutastog oblika, punih obraza i široke njuške. Oči su joj krupne, zelene ili bakrenaste boje. Krzno je osjenčano, na dodir mekano i svileno. Po temperamentu ima smirenost perzijske, a energiju burme, vrlo je pričljiva i dobra družica, istaknula je tajnica Saveza felinoloških udruga Hrvatske Amelija Leopoldović koja ne krije zadovoljstvo što je naša zemlja po kvaliteti natjecatelja već nekoliko godina u vrhu europske felinologije.

Izložba na 1. katu Westgate Shopping Cityja za javnost će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

Više informacija na službenom webu: SFDH službena web stranica

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članak10 savjeta za sreću patuljastog kunića
Sljedeći članakFoto – Video Međunarodne izložbe mačaka u West Gate-u
Kućni Ljubimci
Portal Kućni Ljubimci nastao je iz ljubavi prema životinjama i namjenjen je svim vlasnicima i ljubiteljima životinja. Ukoliko imate zanimljivu priču ili želite da obradimo neku temu molimo da nam se javite. Kontaktirajte nas: info@kucni-ljubimci.com