Pseći govor tijela – Sretan pas

Većina naših psećih prijatelja voli svoje vlasnike svim svojim srcem, iskreno i bezuvjetno. Njihova ljubav je, bez sumnje, najčišći oblik ljubavi, oni se daju 101% bez promišljanja i rezerve. Svoju ljubav i sreću često ispoljavaju fizičkim gesatma koje su lako uočljive. Govor tijela je presudan u komunikaciji ljubimca i vlasnika.

Reklame

Sretan pas će pokazati emocije cijelim tijelom, od sjaja u očima do brzog mahanja repom. Sretan pas se često ponaša kao da će iskočiti iz svoje kože, njegovo cijelo tijelo se aktivira i skoro nekontrolirano kreće od sreće kada ugleda vlasnika na vratima nakon dugog dana na poslu. U svojoj silnoj sreći i radosti pas može početi skakati na vlasnika i ponekad ga čak ozlijediti u pokušaju da iskaže svoju ljubav i radost. Stoga je bitno naučiti svog ljubimca kako da zadrži manire lijepog ponašanja, čak i onda kada ne zna kuda bi sa sobom od silne sreće.

Sretan pas često se okrene na leđa i izloži vam trbuh. Ovo je znak sreće i povjerenja. Svakako nagradite ovu gestu malim češkanjem trbuha, samim time sreća ljubimca će se eksponencijalno povećati!

Psi koji iniciraju tjelesni kontakt, tako da skaču na vas, stavljaju šapu ili njušku u ruku ili krilo, jednostavno izražavaju svoju sreću i želju da budu blizu i bliski sa vama.

S druge strane, sretan i zadovoljan pas može pokazivati svoje osjećaje samo sjedeći tiho i mirno pored vlasnika sa glavom ili tijelom naslonjenim na vlasnika. To je način pokazivanja opuštenosti i sreće užitka što je u blizini svog najdražeg čovjeka.

Za kraj, što više i kvalitetnije vrijeme provodite sa svojim ljubimcem u svakodnevnom životu, to ćete više znakova sreće dobiti od ljubimca. Uostalom, sreća je tu da bi se dijelila.

Budimo odgovorni vlasnici, volimo svoje ljubimce i pratimo njihov govor tijela. Sretan pas primarna je zadaća svakog vlasnika, a ono što će sretan pas ponuditi svome vlasniku je neopisivo i neprocjenjivo!

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakFoto – Video Međunarodne izložbe mačaka u West Gate-u
Sljedeći članakVlada usvojila zakon: Nema više eutanazije nakon 60 dana
Kućni Ljubimci
Portal Kućni Ljubimci nastao je iz ljubavi prema životinjama i namjenjen je svim vlasnicima i ljubiteljima životinja. Ukoliko imate zanimljivu priču ili želite da obradimo neku temu molimo da nam se javite. Kontaktirajte nas: info@kucni-ljubimci.com