Izmjena odredbi; olakšan prihvat ukrajinskih ljubimaca

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je nove mjere o ukidanju odredbi za prelazak granice s kućnim ljubimcima za sve vlasnike iz Ukrajine.

Reklame

Krajem prošlog tjedna iz Ministarstva za poljoprivredu stigle su dobre vijesti; na snagu su stupile nove odredbe kojima je cilj omogućiti jednostavniji prelazak granice kućnim ljubimcima u pratnji izbjeglih Ukrajinskih vlasnika. U priopćenju ministarstva stoji privremena odredba prema kojoj ljubimcima nije potreban pasoš niti titar test:

Naredba o mjerama za prihvat kućnih ljubimaca u pratnji vlasnika izbjeglih iz Ukrajine;
Zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed ratnih zbivanja u Ukrajini, iznimno od odredbi članka 32. stavka 1. alineje a) Uredbe (EU) br. 576/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. lipnja 2013. o nekomercijalnom premještanju kućnih ljubimaca i o stavljanju izvan snage Uredbe (EZ) br. 998/2003 (u daljnjem tekstu: Uredba), odobrava se nekomercijalno premještanje kućnih ljubimaca u pratnji njihovih vlasnika, koji nisu sukladni s uvjetima iz članaka 6., 9., 10. i 14. Uredbe, bez prethodnog izdanog odobrenja o nekomercijalnom premještanju kućnih ljubimaca, iz Ukrajine na područje Republike Hrvatske.

Zahvaljujući ovoj privremenoj mjeri, vlasnici ne moraju brinuti ako su nehotice u žurbi zaboravili ponijeti dokumente svojih ljubimaca. Izostanak spomenutih dokumenata neće zaustaviti ili usporiti njihov put na neko sigurnije područje.

Ponosni smo na odluku Ministarstva poljoprivrede koja olakšava Ukrajinskim izbjeglicama prijevoz kućnih ljubimaca preko granice.

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakVIDEO – Foxie – pripitomljena lisica
Sljedeći članak10 nevjerojatnih stvari koje psi mogu osjetiti
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".