Međunarodni dan zaštite životinja na Bundeku 2017.

Veseli repići, smijeh, pjesma i veselje dočekali su nas na Bundeku povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja. U nastavku članka saznajte kako smo proslavili izglasavanje novog zakona o zaštiti životinja.

U subotu 7. listopada na Bundeku je obilježen Međunarodni dan zaštite životinja. Program je vodio Antun Ponoš a tematika se naslanja na ovogodišnju kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima „Divlji život grada – u suživotu s divljim životinjama“ koju su Grad Zagreb i Sklonište iz Dumovca pokrenuli u suradnji s Prijateljima životinja.

Reklame

Program je započeo u 10 sati predstavljanjem rada raznih udruga. Odmah iza toga na red je došla i predstava koja je oduševila djecu, “Tvornica smijeha“.

Bundekom su se protezali štandovi raznih udruga, veterinara i izlagača, a održana je i revija pasa iz udruge Indigo i Dumovec.

U 12 sati počela je utrka “Nema predaje” koju je popratio nastup dječjih zborova “Kikići”, “Genijalci”, “Medenjaci” i “Slavuji”. Mališani su osvojili srca posjetitelja, dok su ljubimci osvajali njihova mala, ali velika srca.

MUP i MORH pokazali su nam vježbe koje izvode u svojim službenim vježbama, ali najočekivaniji događaj dana svakako je bio koncert Luke Nižetića koji je počeo u 15 sati.

Luka je rasplesao sve prisutne a ugodna atmosfera trajala je sve do 17 sati. Blizu pozornice protezale su se klupe i štandovi s hranom i pićem tako da nitko ne ostane gladan ili žedan. Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji:

I tako smo obilježili, u pjesmi i veselju, još jedan Međunarodni dan zaštite životinja. Pozitivne promjene u zakonu o zaštiti životinja su ono što će učiniti da ovogodišnji ostane u posebnom pamćenju.

 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakKONAČNO! Sabor izglasao novi Zakon o zaštiti životinja.
Sljedeći članakStarenje pasa; 7 najčešćih pitanja
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".