Sajam kućnih ljubimaca u West Gateu

Četvrti sajam kućnih ljubimaca započeo je u petak 10. ožujka. Štandovi izlagača protezali su se cijelim prvim katom, a osim ljubimaca posjetioca i štićenika raznih udruga koji su s veseljem dočekali maženje mogli ste vidjeti i ostale ljubimce poput zmija, guštera, ježeva, kornjača te ribica. Druženje u ugodnoj atmosferi završilo je u nedjelju 12. ožujka te su brojni veseli repići odmahali u nove životne izazove.

Pobjednici izbora – Foto Bozidar Babic

Dočekali smo i ispratili četvrti po redu sajam kućnih ljubimaca u West Gateu. Brojni ljubimci prošetali su hodnicima gdje su ih izlagači razne opreme za ljubimce dočekali s veseljem. Paralelno sa sajmom odvijao se i „Late night shopping“. Petak je protekao u mirnoj i ugodnoj atmosferi,  a u subotu se održala revija na kojoj se birala naj njuška West Gatea. S obzirom na to da se na reviju prijavilo preko 130 prekrasnih njuški, revija je trajala puna 3 sata u kojima su posjetioci mogli uživati gledajući brojne pasmine, od onih najmanjih do najvećih.  Iako ne znamo po kojim kriterijima se donosila odluka o pobjedniku ne sumnjamo da odluka nije bila laka te čestitamo od srca prekrasnim pobjednicima, no ne samo pobjednicima već i svim ostalim njuškama koje su sudjelovale u reviji.

Reklame

Cijelo vrijeme hodnicima su prolazili štićenici raznih udruga sa svojim volonterima nadajući se da će koji pas,  mačka ili kunić pronaći svoj zauvijek dom. Iz prve ruke doznajemo kako postoji mogućnost da se njihove nade ispune i jako nam je drago zbog toga. Udruge koje su nam se predstavile na sajmu su Indigo, Dumovec, Smiješak za dom, Merida, Prava šapa, Zecovi, Mrkvica, udruga za zaštitu i promicanje prava životinja“ Rina“, društvo za zaštitu životinja “Šapa” te udruga „Pomozimo hrtovima“ koja svoje štićenike spašava iz nehumanih uvjeta te ih dovode u hrvatsku gdje im pronalaze obitelji gdje će biti voljeni članovi a ne samo sredstvo za lov. Sve ove njuške su prekrasne i želimo im da što prije pronađu dom kakav zaslužuju. Osim udruga predstavili su se i razni izlagači hrane i opreme za kućne ljubimce ljubimce: Pet Zeolit – dodatak prehrani za kućne ljubimce, Herman Barf, Platinum, Marsa – gravirani personalizirani privjesci, “ Bash To!“ ručno rađene ogrlice, „Canelio“ uređaj i aplikacija za trening, Paloma papirnati ručnici za ljubimce, Snailpack i Dogmeo i krevetići, „Milena“ obrt za proizvodnju , Mačko krevetići i grebalice za mačke. Od uslužnih djelatnosti za kućne ljubimce svoj rad predstavili su i Pet Zagreb, Dog-Spot obrt za njegu pasa, Kali salon za njegu i šišanje pasa, te veterinarska klinika VIPet. Kako sajam kućnih ljubimaca ne bi bio usmjeren samo na pse i mačke, za ljubitelje egzotičnih životinja svoje primjerke izložila je ekipa Egzotika.hr pa smo kod njih mogli vidjeti i slikati se sa zmijama, gušterima, kornjačom i ježićem. Aquatic-design nam je pak pokazao prekrasne primjerke svojih raskošnih akvarija koji naravno nisu bili prazni.

Vjerujemo da je među ovim brojnim izlagačima svatko pronašao ponešto za svog ljubimca, bio to stručni savjet, hrana ili oprema. Gomila prekrasnih i preslatkih njuškica svih boja, uzrasta i veličina nasmijala je i razveselila sve oko sebe.

Pobjednik izbora Glavna Njuška West Gatea

Sve u svemu, 4. Sajam kućnih ljubimaca protekao je u ugodnoj atmosferi. Brojne njuške prošetale su hodnicima West Gate-a, a preko 130 ih se prijavilo na reviju kućnih ljubimaca. Iako su samo prva tri mjesta nagrađena vjerujemo kako su se sve njuške zabavile kao i sve oko sebe. Veselo društvo pozdravilo se u nedjelju navečer, njuške iz brojnih udruga koje su kroz vikend pokušavale šarmirati potencijalne udomitelje odšetale iz centra oko 21 sat sa snovima o zauvijek domu. Stoga ću ovo javljanje završiti pozivom: NE KUPUJ, UDOMI!

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakPsi i otrovne biljke
Sljedeći članakSnimka izbora Glavne njuške West Gatea 2017.
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".