Humanitarna izložba pasa – Daj capu za šapu

U subotu 14. listopada, u Centru za mlade Samobor, održana je humanitarna izložba pasa pod nazivom “Daj capu za šapu” na kojoj su udruge predstavile svoje štićenike u nadi da će koji od njih pronaći svoj zauvijek dom. 

Prošle subote iz Bunkera (poznatog i kao “Centar za mlade“) u Samoboru čulo se veselo lajanje. Bila je to humanitarna izložba pasa pod nazivom “Daj capu za šapu”. Na izložbi su sudjelovali štićenici udruge Rea Samobor, udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i udruge za zaštitu i promicanje prava životinja Rina.

Reklame

Program je počeo oko 12 sati predstavljanjem udruga i njihovog rada. Odmah pored pozornice bili su smješteni štandovi navedenih udruga gdje su posjetioci imali priliku postavljati pitanja i upoznati se sa štićenicima. 

Nakon što smo čuli par riječi o udrugama i njihovom (hvale vrijednom) radu, uslijedila je revija pasa za udomljavanje. Svaki štićenik imao je svojeg volontera s kojim je šetao do pozornice i čekao da se ispriča njegova priča i kaže par riječi o njemu. Kako je to izgledalo možete pogledati u našoj galeriji.

Nakon revije, posjetioci su imali priliku podružiti se sa štićenicima udruga, dok su štićenici dobili priliku pomaziti se i osvojiti njihova srca, što im je i pošlo za rukom. Držimo fige da je koji od njih pronašao i svoj zauvijek dom. 

Pored ovih aktivnosti, posjetioci su pozvani i da ostave svoje poruke podrške udrugama u kutiji nazvanoj “PESsenger”. Riječ “PESsenger” nastala je maštovitom kombinacijom riječi “pes” i “messenger” (glasnik). Kao što smo imali priliku čuti, udruge se često nose s teškim situacijama i sudbinama te njihov posao nije ni malo lak. Poruke podrške plemenita su gesta koje se dosjetila udruga za održivi razvoj “Pozitiva Samobor”.

Sve u svemu, ovo je bilo jedno lijepo iskustvo i okupljanje. Nadamo se da je bilo i uspješno te da se rodio interes za štičenike udruga koje su prisustvovale.

 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakStarenje pasa; 7 najčešćih pitanja
Sljedeći članakCACIB Zagreb 2017.
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".