CACIB Zagreb 2017

Od 23-25. studenog održala se međunarodna izložba pasa, CACIB 2017. Na izložbi je sudjelovalo preko 1200 pasa iz 29 zemalja. I mi smo posjetili izložbu te vam je prenosimo u nastavku teksta.

Za sve ljubitelje ovih divnih četveronožaca održala se velika internacionalna izložba pasa na zagrebačkom Velesajmu. Posjetitelji su u tri dana imali priliku vidjeti 1265 pasa različitih dobnih skupina i veličina. Osim izložbe tamo su se našli i razni izlagači opreme za ljubimce.

Reklame

Događaj se odvijao u dva paviljona. U paviljonu broj 6 održavao se prvi izbor, nakon kojeg su oni izabrani preselili u paviljon broj 5 na glavno natjecanje “Best in show”.

Najviše pasa na izboru bilo je iz Hrvatske. Čak 417 naših njuška prošetalo je paviljonima Velesajma, od toga 208 muških i 209 ženskih. Iz Italije je došlo ukupno 332 pasa, 152 muška i 180 ženskih. Treći po brojnosti su Mađari kojih je bilo 101, 53 muškog roda i 42 ženskog. Ostale države koje su sudjelovale su: Australija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Japan, Malia, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Ruska federacija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Ukrajina, Ujedinjeno kraljevstvo, SAD.

Natjecanje je bilo podijeljeno u 17 skupina poput izbora za najljepše štene, najljepšeg najmlađeg psa, veterana, lovnog psa, najljepšeg mladog psa i drugih.

No, brojke na stranu, osim samog natjecanja ovo je bila i prilika za druženje, kako ljubimaca međusobno tako i njihovih uzgajivača i posjetioca. Iako su ova 3 dana bila lijepa, vjerujemo da su bila i iscrpljujuća i za ljubimce i za njihove vlasnike.

Pravi je doživljaj vidjeti preko 1200 pasa na jednome mjestu. U našoj galeriji možete vidjeti neke od njih.

Nakon dugačka i naporna dva dana, veseli repići odmahali su u nove pobjede. Svima im želimo puno sreće u njihim natjecanjima i s veseljem očekujemo novi susret. 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakHumanitarna izložba pasa – Daj capu za šapu
Sljedeći članakUčenje šteneta da spava preko noći
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".