Istina o mačkama i psima

Naši četveronožni prijatelji uljepšavaju nam svaki dan. Svojim malim trikovima uvijek znaju izmamiti osmjeh na naša lica i to im tako dobro ide. U nastavku članka doznajte koja je to, jedna i jedina, istina o mačkama i psima.

Da bismo došli do obećane istine, krenimo prvo s činjenicama:

Reklame

1. Kućni ljubimci smanjuju rizik od razvoja alergijskih reakcija.

2. Vlasnici pasa imaju niži tlak kao i kolesterol. Zbog češćih šetnji lakše održavaju zdravlje, što pozitivno utječe i na srce.

3. Istraživanja su pokazala da spavanje s ljubimcem pozitivno utječe na kvalitetu sna.

4. Vlasnici mačaka imaju manju vjerojatnost da ih zadesi moždani udar. Vjeruje se kako mačke (više od svih drugih ljubimaca) ublažavaju stres svojim vlasnicima. 

5. Psi i mačke sudjeluju u raznim vrstama terapija od depresije ili drugih mentalnih bolesti. 

6. Kućni ljubimci mogu pomoći djeci s autizmom. Pomažu im razviti bolje socijalne vještine, lakše se sprijateljuju, pokazuju više interesa za komunikacijom. 

7. Istraživanje iz 2013. godine pokazalo je da ljubimci, posebno psi, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, objavio je American Heart Association.

8. Veze u kojima par ima kućnog ljubimca su kvalitetnije i češće potraju.

9. Psi su naši prijatelji preko 12.000 godina. 

10. Samo nekoliko trenutaka u društvu naših četveronožnih prijatelja riješit će nas tjeskobe i ublažit će stres. Naša tijela prolaze kroz fiziološke promjene koje se odražavaju na naše raspoloženje.

Ove činjenice dovode nas do jednog zaključka, istina o mačkama i psima je samo jedna:

Naši ljubimci nas iz dana u dan čine boljima i zdravijima. Motiviraju nas na pozitivne promjene i tako čine naš život kvalitetnijim. Njihova ljubav je bezuvjetna i oni nam mogu izmamiti osmjeh na lica najgorim danima. Posjeduju naše vrline, no mane im nisu jača strana. Bez njih nam ne bi svaki dan bio ispunjen smijehom i veseljem. Mi im poklanjamo svoje vrijeme, krov nad glavom i ljubav, a ponekad nismo ni svjesni koliko oni poklanjaju nama. 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakPovodnik na razvlačenje – da ili ne?
Sljedeći članakUpoznajte Huga – Afrička siva papiga – Žako
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".