Upoznajte Huga – Afrička siva papiga – Žako

Ova super inteligentna i jedinstvena vrsta papige nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U nastavku pročitajte i pogledajte što nam je to pripremila naša Monika koja je obavila razgovor sa Andrijom Gudelj, ponosnim vlasnikom ovog, u svakom pogledu, posebnog ljubimca.

Monika: Molimo da nam se ukratko predstavite.

Reklame

Andrija: Zovem se Andrija Gudelj . Živim u Splitu i radim na spasilačkom brodu obalne straže. Vrime najviše provodim sa svojim najboljim prijateljem Hugom.

Monika: Predstavite nam svog ljubimca.

Andrija: Moj Hugo je 2 godine star afrički sivi žako.

Monika: Kako ste se odlučili upravo za ovog ljubimca?

Andrija: Nisam uopće ima u planu nabavljati ljubimca ali moj prijatelj je ima Huga i nije ima dovoljno vrimena da mu se posveti a Hugo i ja smo se zaljubili jadan u drugoga na prvi pogled pa sam odlučia da ću ga uzeti od njega i tako počima naša priča.

Monika: Vidimo da ljubimac jako dobro “govori”, opišite nam ukratko proces učenja, kako ste radili s njim?

Andrija: Hugu sam se potrudia stvorit idealne uvjete i omogućiti mu sve što mogu. Huga nisam učia apsolutno ništa. Sve je sam pokupia i nevjerojatno mi je to da Hugo zna značenja riči i rečenica koje izgovara. Svaki dan me iznenadi sa novim vokabularom. Kad sam na terenu jedva čekam da se vratim da ga vidim. On mi je ka dite i uvik sam u strahu da mu se nešto ne desi dok me nema.

Monika: Kako izgleda vaš dan sa ljubimcem, koje su svakodnevne obaveze prema njemu?

Andrija: Svako jutro ga pustim iz kaveza i on mi stoji na ramenu dok pijem kavu i priča mi svašta. Tako da mi svako jutro počinje veselo i nasmijano. Hugo je velika maza. Priča doslovno cili dan. Predvečer se voli igrati i glupirati, a navečer mu je maženje obavezno.

Monika: Da li je Hugo skup za održavanje, koliki su početni troškovi, oprema, hrana, medicinska skrb itd…?

Andrija: Hugu uzimam sve najbolje i njegovo veselje i zadovoljstvo za mene nema cijenu. Za hranu odvajam otprilike do nekih 500-600 kn misečno, a za igračke koje su jako važne za njega odvajam isto oko 400 kn misečno. Važno je kupati ga svakodnevno i jednom tjedno mu detaljno očistit kavez.

Monika: Ispričajte nam neku anegdotu iz vašeg suživota?

Andrija: Anegdota ima dosta al evo vam jedna. Hugo voli sve što ne valja pa tako i pivu, cigare, Coca-colu… Jednom prilikom mi je ukra cigaru iz usta i odletia sa njom na vrata i doslovno je imitira mene kako pušim, ali nije uvlačio dim. Jedva sam mu je otea iz kljuna i objasnia mu da za te stvari mora pričekat punoljetnost. 🙂

Monika: Imate li poruku za čitatelje Portala Kućni Ljubimci?

Andrija: Preporučam ovo pernato klupko veselja i smijeha svima koji imaju dovoljno vremena za ovo prekrasno biće. Mene iz dana u dan nasmijava i ne bi ga da nikome za sva bogatstva ovog svita. Hugo mi je najbolji prijatelj i najveća ljubav.

Za kraj donosimo još jedan video u kojem Hugo telefonira 🙂

Imate posebnog ljubimca? Rado bi da ga drugi upoznaju? Javite nam se putem naše službene Facebook stranice: FB Portal Kućni Ljubimci ili na Email: info@kucni-ljubimci.com

Hugo ima i svoj službeni Youtube kanal na kojem svakodnevno možete pratiti ovog prekrasnog i jednistvenog ljubimca. Kliknite na link u nastavku i obavezno se pretplatite:

Hugo the Parrot – Youtube Kanal

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakIstina o mačkama i psima
Sljedeći članakPridruži nam se na Vau-vikendu!
Kućni Ljubimci
Portal Kućni Ljubimci nastao je iz ljubavi prema životinjama i namjenjen je svim vlasnicima i ljubiteljima životinja. Ukoliko imate zanimljivu priču ili želite da obradimo neku temu molimo da nam se javite. Kontaktirajte nas: info@kucni-ljubimci.com

Komentari su zatvoreni.