Kako je protekao četvrti „Vau Vikend“ u King Crossu


Ovog vikenda 04-05.03.2017. u King Crossu održan je četvrti po redu „Vau vikend“ na kojemu su posjetioci imali priliku sudjelovati na izlaganju brojnih udruga, veterina, uzgajatelja, škola za obuku, proizvođača hrane i dodataka prehrani, te opreme i popratnih sadržaja za kućne ljubimce. Za dobru atmosferu pobrinuo se voditelj Antun Ponoš, a događaj vikenda bila je revija pasa na kojoj je svatko mogao sudjelovati sa svojim četveronožnim prijateljem.

Reklame

Program četvrtog „Vau Vikenda“ započeo je u subotu u prijepodnevnim satima te je trajao sve do nedjelje navečer. Na glavnoj pozornici održavala su se izlaganja programa za obuku pasa i uzgajivača  a svi izlagači su potom rado odgovarali na brojna pitanja posjetioca. „Klub za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb“ prvi je imao priliku predstaviti svoj rad na pozornici, a odmah iza njih uslijedio je „Centar za rehabilitaciju Silver“ koji je prezentaciju završio defileom pasa pomagača po cijelome centru. Nakon druženja s ekipom pasa pomagača svoj rad je demonstrirala škola za obuku pasa „Vindor“ koja u svojim edukacijama koristi drugačije načine učenja od uobičajenih škola. Poslije njih uslijedila je prezentacija programa Canelio kojim su mladi poduzetnici u travnju 2016. osvojili titulu pobjednika SSA (StartUp Academy) programa. Naime, radi se o uređaju i aplikaciji za trening, edukaciju i motivaciju pasa koji je oduševio mnoge. Lijepo je vidjeti da naši mladi poduzetnici u svojim poslovnim idejama ne izostavljaju i poboljšanje kvalitete našeg suživota s kućnim ljubimcima. Za kvalitetan rad i brigu o našim četveronožnim prijateljima brine se i klub „Alfacanis“ koji nam je sa svojim dobro utreniranim psima demonstrirao kako izgleda njihov trening iskušenja. Mnogi su prije njihove prezentacije mislili kako je nemoguće da mladom ljubimcu apsolutno ništa ne odvraća pažnju od  vlasnika i njegovih komandi no ova ekipa nam je svakako dokazala suprotno. Priliku za pokazati se nisu propustili ni oni najmanji pa su tako poslije ekipe Alfacanisa na pozornicu ušetali predstavnici prekrasnih, malenih i preslatkih članova kluba patuljastih pasa „Zagreb“. Uz razna događanja na pozornici izlagači su na svojim štandovima cijelo vrijeme rado odgovarali na razna pitanja i dijelili razne uzorke i primjerke svojih materijala pa stoga vjerujemo da nitko doma nije otišao praznih ruku.

U 17 sati popodne uslijedila je dugo očekivana revija kućnih ljubimaca koju je predvodio Antun Ponoš. Oko tridesetak njuškica imalo je priliku osvojiti brojne nagrade a natjecanje je bilo podijeljeno u tri kategorije:

  • Izbor za najpametnijeg psa
  • Izbor za najljepšeg psa
  • Izbor za najsimpatičnijeg psa

Pobjednici svake od ovih kategorija ušli su u uži krug natjecanja pa se između njih birala glavna njuška natjecanja.  Dok se čekalo da žiri donese odluku o pobjedniku gospodin Ponoš je mikrofon prepustio predstavniku Pet Zeolita koji je pobliže objasnio kako to sve Pet Zeolit poboljšava funkcije organizma naših ljubimaca i zbog čega je toliko dobar za naše mezimce.

Žiri nije imao nimalo lak zadat, no jednoglasno su donijeli odluku da glavna nagrada ide mladoj pasici u tipu bernskog planinskog psa koja je suce impresionirala pokazivanjem naučenih trikova. Neosporivo je da su svi natjecatelji bili neodoljivo simpatični i slatki pa stoga ne sumnjamo da su se suci preznojili donoseći konačnu odluku.

Pobjednik Vau Vikenda i g. Antun Ponoš

Za vrijeme svih ovih zbivanja udruge poput Noine Arke, Indiga, 7 od 9, Prijatelji životinja te udruge za zaštitu životinja 60+ na svojim su štandovima predstavljali posjetiocima svoje štićenike u nadi ne bi li se rodila kakva ljubav i udomio koji pas. Od srca se nadamo da im je to i pošlo za rukom.

U nedjelju se nastavila ugodna atmosfera koju je i dalje predvodio Antun Ponoš. Šetnjom kroz hodnike King Crossa vidjeli smo razne zanimljive izlagače opreme za ljubimce poput Bash To ogrlica, Vau torta, Robowsky krevetića, Fish4Dog i Alphaspirit poslastice, Pet Zeolit dodatak prehrani, Advantix foresto i Frontiline Combo zaštita protiv nametnika, Royal Canin,ProPlan, Bosch, Eukanuba i Hermann barf  hrana za ljubimce, dok se za graviranje pločica za ogrlice u slučaju gubitka ljubimca pobrinula MarSa d.o.o. Na razna pitanja odgovarali su i brojni veterinari pa smo tako imali priliku pričati s veterinarima  iz Veterine Branimir, Buba i veterinarske ambulante VetLife, a na pitanja o ljekovitim preparatima  odgovarala je i ekipa iz veterinarske ljekarne“ Belugo Plus“. O uljepšavanju i salonskim tretmanima naših mezimaca mogli smo saznati od ekipe iz salona za uređivanje „Lily“ ili „Zvjerinjak“, a kako sigurno putovati s ljubimcem brinu Taxi Zoo-Mob i Cargo-partner.

Za kraj donosimo slikicu po nama definitivno najslađeg posjetitelja Vau Vikenda 🙂

IriStar Look At Me http://www.chihuahua.com.hr/

I tako se četvrti „Vau Vikend“ priveo kraju te je zabavno druženje završilo pozdravima i veselim mahanjem repića oko osam sati. Nadamo se da ste uspjeli posjetiti ovaj odličan i informativan događaj no ako niste-ne brinite. Od zadovoljne organizatorice saznali smo da se priprema i peti „Vau Vikend“ za godinu dana. Ako ste ovaj propustili, sljedeći vam je prilika!

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakZvijezde mačjeg svijeta
Sljedeći članakStvari zbog kojih volimo labradore
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".