Zvijezde mačjeg svijeta

Kao što svi već do sada znamo, naši čupavi predeći prijatelji su jako popularni u cijelom svijetu. Neki su skoro ‘’biznismeni’’ na četiri noge, imaju svoj brend, internet stranice, nastupaju u filmovima i još mnogo zanimljivih stvari. Neke najzanimljivije ćete upoznati u nastavku…:-)

1LIL BUB

http://lilbub.com/about

Iako na prvu možda zvuči kao muško Lil Bub je zapravo cura, koja je toliko posebna i slatka unatoč svojim neobičnim svojstvima. Rođena je sa dwarfizmom i zbog toga je manjeg rasta, a jezik joj uvijek viri van jer nema zube. Bez obzira na svoje nedostatke potpuno je zdrava maca koja je jako pametna, zaigrana i uljepšava život sa svojom pozitivom. Svojim izgledom je privukla mnoge i tako spasila puno maca, pomogla pri udomljenju i skupljanju novca za sterilizaciju preko fonda Lil Bub’s Big FUND.

2GRUMPY CAT

https://www.grumpycats.com/about

Iako izgleda mrzovoljno i kao da joj je dosta njenog mačjeg života, ovo klupko krzna je postala internet senzacija 2012. kada je njena fotka izašla na Reditt-u. Njeno pravo ime je Tardar Sauce, a ima i brata koji joj je jako sličan i zove se Pokey. Svojim sarkastičnim izrazom lica osvojila je internet i izmamila osmjeh mnogima, tko se ne bi nasmijao kada vidi taj tupasti pogled.

3VENUS TWO FACED CAT

http://venustwofacecat.wixsite.com/venustwofacecat

Maca sa dva lica, u doslovnom smislu, ne nije photoshop, nego je prava pravcata. Pola ginger pola crna, jedno oko plavo drugo zeleno, i baš je zbog toga tako posebna i lijepa. Pravi je dokaz da je biti drugačiji super. Bila je maca lutalica i udomljena je u sretnu obitelj gdje provodi svoje lijene mačje dane. Baš zbog toga danas pomaže drugim macama da se sretno udome, preko fonda Venus to the Rescue.

4NALA THE CAT

https://nalacat.com/

Taj začuđen pogled i svima je sve jasno, maca koja je jako posebna. Udomljena iz skloništa kao mačić, danas nas podsjeća na to koliko je važno udomiti mace i sterilizirati ih. Postala je popularna preko Instagrama i to koristi u svrhu donacija za druge mace kojima je potrebna pomoć.

5LOKI THE CAT

https://www.instagram.com/loki_kitteh/

Kao lik iz staronordijskih legendi ova maca je prava senzacija sa svojim vampirskim zubima i opakim pogledom. Udomljena je iz skloništa sa svojih 8 godina, bila je jako prestrašena, ali je na sreću našla svoj zauvijek dom. Iako ima strašan izgled jedno je od najslađih stvorenja ikad, a njena vlasnica kaže da je najumiljatija maca koju je upoznala.


Ovo su neke od najpopularnijih maca današnjice, ali od svih možemo naučiti da je najvažnije to da uvijek treba udomiti i pružiti topli dom usamljenom čupavom klupku, jer čemu drugom su mace tu nego da nam griju krilo i srce.

 

Prethodni članakKunići – mali rječnik govora tijela
Sljedeći članakKako je protekao četvrti „Vau Vikend“ u King Crossu
Kućni Ljubimci
Portal Kućni Ljubimci nastao je iz ljubavi prema životinjama i namjenjen je svim vlasnicima i ljubiteljima životinja. Ukoliko imate zanimljivu priču ili želite da obradimo neku temu molimo da nam se javite. Kontaktirajte nas: info@kucni-ljubimci.com