Priča o Tari i Ini

Vjerujemo kako se puno vas već susrelo s radom Glorije Malin. U zadnja dva dana ona je ponovno pokazala svoju spremnost i volju da pomogne, svoje veliko srce. Iako ne sumnjamo da Glorijino srce može primiti neograničeni broj pasa, njeno dvorište i resursi, na žalost, ne mogu te je svaka pomoć dobrodošla. 

Ovaj članak posvećen je Tari i Ini. Dvije prekrasne bokserice koje je zadesila loša sudbina o čemu nam govori stanje u kojem su pronađene.

Reklame

Priča o Tari

Tara je pronađena u ponedjeljak 3. travnja, izgladnjela i dehidrirana, taman kada je odustala od borbe i legla pronašao ju je divan čovjek koji se zatim odmah uputio veterinaru s njom i kontaktirao Gloriju. Tara je odvedena na detaljan pregled, morala je primati infuziju 24 sata a s njenog umornog tijela skinuto je preko pedeset krpelja. No, to nije ono najgore. Veterinar je ustvrdio kako se Tara često kotila, čak i po dva puta godišnje a pored toga dijagnosticirana su joj i tri tumora. Ipak, sa svim ovim dijagnozama i svojih 25 kilograma našla je volje izboriti se za život. Iako su Glorijini kapaciteti popunjeni na ovako nešto nije mogla okrenuti glavu pa je napravila iznimku. Iznimku koju je morala ponoviti i sljedećeg dana kada je dobila dojavu o još jednom klonulom bokseru na Žumberku.

Priča o Ini

Nakon dojave o još jednom klonulom bokseru na Žumberku, ne pitajući puno, Gloria i njene prijateljice Ina i Sara odmah su se uputile u spašavanje. Kako to obično biva, kad nešto može krenuti po zlu onda i krene. Vozeći se po Žumberku u potrazi za boksericom zaglavile su automobilom u blatu. Bez signala na mobitelu i s baterijama koje su pri kraju, duga dva i pol sata bezuspješno su se pokušavale otkopati da bi na kraju odustale te su Gloria i Sara krenule potražiti pomoć u prvo naseljeno područje. Taman u trenu kada su srele prvog čovjeka voljnog pomoći naišla je Ina s autom, uspjela ga je sama iskopati iz blata. Shrvane od čitavog slijeda događaja cure su zajedno krenule tražiti ljude kojima bi mogle ostaviti kontakt broj ako slučajno vide boksericu koja luta planinom. I baš tada, kada više nije bilo nade da će je pronaći, krajem oka ugledale su nju, boksericu od bijednih 22 kilograma kako leži sama i preplašena. Radost zbog njenog pronalaženja nije dugo trajala kada su vidjeli u kojem se stanju nalazi. Ina, kako su je nazvali zahvaljujući prijateljici Ini koja je spasila situaciju s autom, bila je prekrivena krpeljima a ono što je najviše šokiralo jest da nema zube. Nakon duge potrage cure su se vračale s napokon pronađenom njuškom za Zagreb kako bi obavile veterinarski pregled. Osim problema sa zubima, pothranjenošću i krpeljima Ina je, srećom, zdrava no ipak je čeka dug oporavak. Sreća zbog spašenih njuški je neopisiva. Njihov dugi dan spojio se s noći i ponoć je odavno bila prošla kad je Gloria nahranivši svoje štićenike pošla u krevet, iscrpljena ali sretna jer je spasila još jednu njušku.

“Kupljeno je 26 recovery konzervi i račun za današnji dan iznosi 1,300 kn. Račun za Taru jučer u iznosu od 730,03 kuna platila anonimna donatorica. Bez vas neće ići. Jučer s preuzimanjem Tare smo prošli sve svoje mogućnosti, ali nju ostaviti bilo bi jednako kao presuditi joj smrt.”, rekla nam je Gloria u razgovoru.

Pomozimo zajedničkim snagama Gloriji kako bi im osigurala dostojan život. Ona je jedna, njih je preko dvadeset. Zamislite samo ako ona jedna može napraviti toliko za ove napuštene njuške koliko možemo napraviti ako svi zajedno pomognemo.  

Svoje donacije možete uplatiti na Žiro račun
HR1623600003116857529
Zagrebačka banka
Gloria Malin
“Za Taru i Inu”

Klikom na sliku ispod pogledajte njuške koje se udomljavaju, možda vi ili netko koga poznajete pronađe novog prijatelja i spasi jedan život!

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakMeđunarodni dan napuštenih životinja
Sljedeći članakLišmanioza
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".