Vikend putovanje na more s ljubimcem

Putovanje s ljubimcem može biti pravi izazov, ali zabavan. Biti spreman na sve ključ je opuštenog putovanja. U nastavku doznajte što je sve pametno imati pri ruci. 

Kada nam stignu topliji dani, svi volimo “odlepršati” negdje. Kratki izleti su zabavni, no imate li ljubimca normalno je da ste i pomalo zabrinuti. No, ne brinite. Upustiti se u pustolovinu je uvijek zabavnije u četveronožnom društvu, ako se dobro opremite nema razloga za brigu.

Reklame

Najpametnije je organizirati jedan ruksak samo za ljubimca i sve njegove stvari staviti tamo, na jedno mjesto, kako bi bili sigurni da ništa nismo zaboravili. Slijedi popis stvari koje treba imati pri ruci.

1. Voda

Najbitnija i najpotrebnija. Bez svega se nekako može osim bez vode. Ljeti vladaju velike vrućine i bitno je da je voda uvijek dostupna vašem mezimcu kako ne bi dehidrirao. Idete li na putovanje od par sati vožnje, poželjno je stati svako toliko i opskrbiti ljubimca vodom.

2. Hrana

Ne zaboravite ponijeti onoliko hrane koliko je potrebno vašem mezimcu u dan ili dva/tri na koja putujete. Slobodno ponesite malo više od uobičajene doze, jer ako je i vaš ljubimac među onima koji se vole kupati imajte na umu da potroše malo više energije nego inače.

3. Posudice za vodu i hranu

Iako je logično da ih treba ponijeti, upravo zato se često desi da ih zaboravimo. Naši mezimci najviše vole jesti i piti iz svojih dobropoznatih posuda. Ako ste slučajno zaboravili posudu, dok putujete vrećice mogu poslužiti kao zdjelica. U nju natočite vode i ponudite psu da pije dok je vi držite. Najbitnije je da ljubimac dobi potrebnu količinu vode.

4. Vrećice za izmet

Nepotrebno je naglašavati da ih uvijek i u svakoj šetnji trebate imati pri ruci. No, zaboraviti ih kada idete na more može izazvati velike probleme. Ponesite ih malo više, jer kada psi provode vrijeme u moru često se zna desiti da progutaju morsku vodu što izaziva pretjerano meku stolicu i češće obavljanje nužde. Ovo se češće događa štencima, no nisu ni odrasli psi izuzetak.

5. Poslastice

Važno je uvijek ih imati pri ruci. Kada pas uči nešto novo, nema boljeg načina od sistema nagrađivanja. Pas može biti umoran i iscrpljen nakon putovanja. Ako proživi puno novih, nepoznatih situacija može biti pomalo uznemiren, a najbolje ćete ga utješiti njegovim najdražim poslasticama.

6. Ručnik samo za ljubimca

Ljubimcu nije nužno da ima samo svoj ručnik, no dobro ga je imati pri ruci ako se nađete na mjestu gdje nema hladovine. Uz dvije palice i par kamena lako ćete skrojiti mali šator u kojemu se vaš mezimac može skloniti od sunca.

7. Bez uzice i povodca nigdje

Zvuči kao još jedna stvar koju nema potrebe napominjati. No, pri uzbuđenju prije izleta svašta neočekivanog se lako desi.

8. Četka za ljubimca

Poslije kupanja ispada više dlake i to je sasvim normalno kao što i nama pada više kose nakon pranja. Dobro je skinuti suvišnu dlaku nakon kupanja, što kako bismo smanjili opadanje dlake u prijevoznom sredstvu, što kako bi olakšali ljubimcu vrućinu.

Uz navedeno, naša preporuka je imati pri ruci i Pet Zeolit. Uz mnogobrojne  dobrobiti on služi kao prevencija i pomoć kod trovanja pa ako vaš pas nešto potajno pojede osjećat ćete se ugodnije date li mu PetZeolit. Također, ubrzava zarastanje vanjskih rana pa ako se vaš ljubimac ozlijedi slobodno mu namažete ranu kako bi prije zacijelila.

Ljeto nosi puno zabave, putovanje s ljubimcem jedna je od njih. Ugodno društvo sa sobom nosi i neke nove brige, no one su neusporedive s količinom zabave i smijeha koju izazovu naši četveronožni prijatelji. Želimo vam sretan put i puno lijepih zajedničkih momenata. 

 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakŽivot s ljubimcem (VIDEO)
Sljedeći članakDivlji ječam ili stoklasa – što je to i kako zaštiti ljubimca?
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".