Vole li Mačke snijeg?

Dok drugi samo nagađaju, vlasnici mačaka jedini znaju koliko su to nepredvidive životinje! Vidjeli ste mali milijun skokova Vaše mačke, salto trikova, višenja sa zavjesa, najviših krovova ili drveta… mogli bi još nabrajati. Ali što će biti kad Vaša mezimica ili mezimac ugleda snijeg?

Reklame

 

Pitali ste se kako postupati kada padne snijeg, tim više ukoliko je to prvi snijeg kojeg će Vaša mačka iskusiti kada proviri kroz vrata? Promatranjem drugih i vođeni iskustvom kada su u pitanju  jednako nepredvidljive istraživačice Mačke… opušteno sa njom izađite u njoj već poznato dvorište, bez obzira na količinu pahuljica. Vodite se time kako sami otprilike znate procijeniti, npr. je li preosjetljiva na boravak vani, te ćete takvim ograničenjima i prilagoditi njen boravak na dvorištu, za vrijeme istraživanja nečeg novog na niskim temperaturama! Imajte na umu da krzno kućne mačke nije potpuno promijenjeno u zimsko, kao i veliku temperaturnu razliku. Postupno je aklimatizirajte tako što ćete nekoliko minuta biti u hladnijem hodniku, prije nego izađete na snijeg. Ukoliko imate dvorišne mačke, pustite ih u kuću i neka spavaju na toplom.

Vaša ljubimica će uživati u novom iskustvu koje spoznaje i otkriva  jurnjavom kroz bijeli pokrivač, skokovima, propadanjem… probajte je držati na oku (cijelo vrijeme), nama još nije uspjelo! Ništa puno više ni manje od toga, ona će itekako znati da ste tu negdje i da čekate, ali i uživate u njenom izvođenju predstave i čuđenju što snijeg postoji!

Ipak, nemojte se zadržati predugo kako se mačka ne bi prehladila. Također, izađite s njom preko dana, po mogućnosti dok nema vjetra, dok je još ugodno za kratak boravak mačke na snijegu. Očekujte mijaukanje Vaše mezimice kada hladnoća prevlada zabavu i poželi natrag u kuću da zadovoljno prede! Ispričajte drugima kako Vaša mačka voli snijeg, mada ostaje nepredvidiva u svemu!

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Sljedeći članakKako pripremiti psa za zimsku šetnju ili izlet ?
Olga B.
Radna terapeutkinja posvećena radu s djecom s poteškoćama u razvoju. Moja strast je poezija, glazba, umjetnost svakog oblika. Povlaštena sam vlasnica nekoliko kućnih ljubimaca, a ujedno zaljubljenica u sve životinje! Iz te ljubavi pišem o njima.