Zagreb odustao od Novogodišnjeg vatrometa!

Dočekali smo i tu godinu! S veseljem, naravno. Ove godine Zagreb i još nekolicina gradova su odustali od Novogodišnjeg vatrometa.

Ova Nova godina započet će bez dodatnog stresa za naše mezimce. Umjesto vatrometa, ponoć ćemo dočekati uz konfete, vizualne efekte i bogat glazbeni program na Trgu bana Josipa Jelačića. Ovu inicijativu podržavaju i Rijeka, Pula, Labin, Osijek, Rovinj, Opatija, Zabok, Poreč, Čazma i Samobor. 

Reklame

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prvo je najavio kako ova inicijativa neće krenuti od ove godine, jer je već bio proveden postupak nabave. No, Prijatelji životinja ustrajali su u ovoj inicijativi unatoč tome te dali brojne valjane argumente; vatromet ima negativne posljedice za okoliš, ima negativan utjecaj na kardiovaskularne i respiratorne probleme kod ljudi, a kod brojnih životinja izaziva panični strah.

Zahvalni smo svima koji su sudjelovali u ovoj inicijativi, a vjerujemo da su naši šapasti ili krilati ljubimci još sretniji.

S veseljem smo dočekali vijest o inicijativi ‘Zagreb bez vatrometa’, nadamo se da ćete ove godine ipak provesti malo veselije Novogodišnje trenutke uz svoje mezimce.

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakPred nama je 8. Vau Vikend u King Crossu!
Sljedeći članakIntervju; Antun Ponoš i 33 godine emisije ‘Kućni ljubimci’
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".