11 razloga za kućnog ljubimca koji prede

Smiješne, lijepe i umiljate mace. Donosimo najprivlačnije razloge da postanete vlasnik barem jedne!

Reklame
 1. Jako su smiješne

Gledajući njihovu igru prožetu salto trikovima, akrobacijama, spontanim skokovima, utrkama i izrazima čuđenja prilikom izvođenja istih, jednostavno ne možete imati loš dan! Ili ćete barem zaboraviti da ste ga imali, jer dok se mačke igraju, vjerujte da je nemoguće ostati namrgođen.

 1. Pokazuju Vam da bilo što može biti krevet, odnosno mjesto za odmor

Tipkovnica računala, umivaonik, kutija cipela, radijator, čak i papirnata vrećica, makar je kraj nje možda lukszni mačji krevetić koji ste joj priuštili… mačke pokazuju da ne postoje ograničenja da se nešto ne bi moglo iskoristiti pod funkciju krevetća! Također, sa njima ćete češće primjeniti da i svako „kratko“ vrijeme možete iskoristiti za odmor. Najbolje će Vas naučiti gdje pronaći sunčano mjesto, ispružiti se i uživati.

 1. Mačke su dobro društvo

Vole jesti, igrati se, maziti… ostvaruju kvalitetnu interakciju, znati ćete što misle, pa čak i da Vam nekada poručuju – „pa i nisi tako važan šef kao što misliš“.

 1. Puni su ljubavi

Naravno, pod njihovim uvjetima i samo kada oni to žele. No kada su odlučili da je vrijeme za češkanje i uzajamno pružanje pažnje, bit ćete nagrađeni ljubavlju i toplinom od koje Vam se topi srce! Bit će to dovoljno često.

 1. Donose Vam darove

Polovičan miš možda nije na vrhu popisa Vaših želja, ali barem cijenite namjeru.

 1. Ne mare o tome jeste li im dali nepoželjno ime

Doista za to ne mare, tako da se možete prepustiti fantazijama kakvo ćete dodijeliti svom mačku ili mački. No ipak pri odabiru imajte na umu da ćete se i vi morati odazvati na to ime u veterinarskoj amulanti kada prozovu Vašeg ljubimca.

 1. Predenje pozitivno utječe na zdravlje ljudi

Poznato je kako frekvencije predenja mački imaju ljekovit utjecaj na ljude. Vlasnici mačaka tvrde da predenje smanjuje stres i tjeskobu, te opušta.

 1. Uredne su

Mačke uvijek svoje krzno održavaju čistim, toalet navike obavljaju uredno u svojoj wc kutiji, ili susjedovu dvorištu. Ukoliko im je posudica s hranom ili vodom prljava, dati će Vam do znanja kako je vrijeme da ih operete.

 1. Preuzimaju funkciju budilice, vjernija verzija

Nekada će jutarnje buđenje vjerujemo biti i korisno za Vas, kada primjerice ne čujete alarm ili ga pak, zaboravite uključiti.  A jutrima kada nemate obveza rano se probuditi, mačka će Vas svejedno podsjetiti kako je svanulo i da ona očekuje doručak. Ne brinite, uskladiti ćete se nekako s terminima.

 1. Poprilično su samostalne

Mačke općenito zahtjevaju puno manje od mnogih drugih kućnih ljubimaca, vrlo su neovisne i samostalne u naravi.  Naravno da trebate zadovoljiti njihove osnovne potrebe i pružiti im dovoljno pažnje kako bi bile jako sretne. Dakako, dat će Vam do znanja kada nešto trebaju ili kada nešto nije u redu i trebate kod veterinara.

 1. Nepoželjni glodavci ostaju podalje od Vaše kuće ili stana

Nekada je dovoljna i sama prisutnost mačke da bi miševi i njihovo društvo ostali podalje. Ako se i približe, presjeći će im put i pokazati tko je gazda.

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
PREKOLifehack.org
Prethodni članakKako pripremiti psa za zimsku šetnju ili izlet ?
Sljedeći članakReptil kao kućni ljubimac
Olga B.
Radna terapeutkinja posvećena radu s djecom s poteškoćama u razvoju. Moja strast je poezija, glazba, umjetnost svakog oblika. Povlaštena sam vlasnica nekoliko kućnih ljubimaca, a ujedno zaljubljenica u sve životinje! Iz te ljubavi pišem o njima.