Kako pomoći ljubimcu da se rashladi?

Vani vladaju velike vrućine, a vi često gledate svog ljubimca s jezikom do poda razmišljajući kako mu olakšati? Donosimo vam par savjeta za ugodno rashlađenje ljubimca.

Često se pitamo kako naši krzneni prijatelji podnose ove vrućine koje su i nama samima (a nemamo ni krzno) nesnosne. Klima u većini slučajeva nije najbolja opcija jer je dosta pasa ne podnosi i uzrokuje im zdravstvene probleme. Također, nemamo je svi. Kako onda pomoći?

1Mokri ručnik

Namočite jedan ručnik dobro pod vodu, zatim prekrijte ljubimca s njim. Možda na prvu neće biti oduševljen, ali kada shvati olakšanje vjerujemo da će mu se dopasti. Pazite da ručnik ne bude previše hladan kako ne bi postigli kontra-efekt.

2Plastični bazen

Voli li vaš ljubimac vodu, obožavati će svoj plastični bazen. Napunite ga vodom i gledajte kako vaš mezimac uživa u čarima rashlađivanja dok se brčka u bazenu kao kakvo malo dijete.

3Prostirka za hlađenje

Može ih se naći u specijaliziranim dučanima u svim bojama i veličinama. Svrha joj je rashladiti psa na normalnu temperaturu i tako ga i održavati. Odličan je partner psu jer se može koristiti kao jastuk ili prostirka bilo gdje, u autu, kućici ili na krevetu.

4Tuširanje

Neki ga vole, drugi baš i ne. Ako je vaš pas među onima koji nemaju ništa protiv tuša ovo je još jedan dobar način za rashlađivanje. Nikada nemojte šokirati ljubimca hladnom vodom, već ga postepeno rashlađujte kako organizam ne bi doživio preveliki šok.

5Odvedite ga do potoka

Neki ljubimci se ne vole prljati u potoku, dok će drugima dobro doći kao osvježenje. Ako je vaš ljubimac među onima koji nisu izbirljivi po pitanju mjesta za kupanje, odvedite ga do prvog potoka u kojemu može predahnuti od vrućine. Naravno, imajte na umu da ne idete po najvećem suncu.

Prethodni članakKako je protekao 7. Vau Vikend u King Crossu?
Sljedeći članakVIDEO – Foxie – pripitomljena lisica
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".