Problemi sa kožom kod ljubimaca

Kožu i dlaku vašeg ljubimca je važno držati urednima i njegovanima. Problemi s kožom mogu ukazivati na određene zdravstvene poteškoće. Izdvojili smo nekoliko najčešćih.

  1. GUBITAK DLAKE

Nagli gubitak dlake može biti posljedica osipa na koži ili prisustva buha. Neki psi ili mačke mogu gristi svoje krzno ako pate od anksioznosti. Pratite ponašanje svojeg ljubimca u svakodnevnim situacijama i neuobičajena ponašanja svakako iznesite veterinaru.

Reklame

  1. BUHE

Mačke i psi zaraženi buhama imaju crvene otekline po koži. U ovom slučaju je neizbježno upotrijebiti odgovarajuće sredstvo ili lijek kako bi se nametnici u potpunosti uklonili.

  1. IRITACIJE NA KOŽI

Iritacije uglavnom nastaju zbog upotrebe šampona i sredstava protiv parazita koji vašem ljubimcu ne odgovaraju. Ako primijetite iritacije, odmah prekinite s upotrebom bilo kakvog proizvoda za čišćenje, a ako se iritacija nastavi, posjetite veterinara.

  1. ALERGIJE

I životinje, baš kao i ljudi, mogu patiti od različitih alergija. Ako posumnjate da su promjene na koži uzrokovane alergijom, čiji uzrok može biti u hrani, sredstvu za čišćenje, prašini ili peludi, posavjetujte se s veterinarom.

  1. OSIP

Osip može uzrokovati gubitak dlake, svrbež i bol. Bez savjetovanja s veterinarom teško je pronaći pravi uzrok osipa, stoga dijagnostiku i proces liječenja svakako prepustite veterinaru.

Koža je najveći organ koji prvenstveno služi za zaštitu, kako na ljudskom, tako i na životinjskom organizmu te bi svakako trebalo na nju obraćati pozornost. Redovito provjeravajte ima li vaš ljubimac problema sa kožom,  posjekotina, otvorenih rana ili nametnika. Nezdrav izgled kože i dlake ne upućuje samo na kozmetički, nego i na zdravstveni problem koji je potrebno čim prije riješiti.

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakZašto nekim psima njuška izgubi boju zimi?
Sljedeći članak6. Vau Vikend u King Crossu 16. i 17.03. Vidimo se!