Za Hrvatsku bez pasa na lancu

Jeste li već čuli za pokret “Za Hrvatsku bez psa na lancu” kojoj je cilj osloboditi sve pse s lanca u Hrvatskoj? U nastavku vam prenosimo detalje akcije pod sloganom “Čovjekov najbolji prijatelj ne smije živjeti na lancu”. 

Ne lancu

Reklame

Mreže za zaštitu životinja aktivirale su se za kampanju za potpunu zabranu držanja pasa na lancu u Hrvatskoj koju je podržala i tvrtka Husqvarna te uz svoju kampanju “Treba znati prerezati” dodala preko 300 jumbo plakata posvećenih ovoj akciji. Cilj kampanje je da više niti jedan pas u Hrvatskoj ne bi trebao provesti život na par metara lanca. Veliku akciju “Za Hrvatsku bez pasa na lancu” s oduševljenjem je podržao i svima nam dobro poznat ljubitelj, spasitelj i zaštitnik brojnih životinja, Antun Ponoš u TV emisiji Kućni Ljubimci kao i na svojoj Facebook stranici.

Mreže za zaštitu životinja u priopćenju navode kako smatraju da oni koji nemaju adekvatne uvjete za držanje ljubimaca ne bi ni trebali imati pse te kako je držanje pasa na lancima sramotno i nedopustivo.

Kampanja je potaknuta brojnim fotografijama nehumanog držanja pasa na lancu koje su kružile društvenim mrežama iz mjesta nedavno pogođenih potresom u Sisku, Petrinji i okolici. Tri najveće udruge, uz podršku udruge “Mreža za zaštitu životinja” ovom kampanjom teže promjeni koja bi spasila velik broj naših četveronožnih, dlakavih, prijatelja koji živote provode na par metara lanca. Udruge još navode i kako je nedopustivo da pse koje nazivamo našim najboljim prijateljima osuđujemo na ropstvo i život koji se svodi na nekoliko metara lanca koji im onemogućuje mogućnost kretanja.

Za ovu veliku kampanju otvorena je i zasebna stranica “Zabranimo lanac” te Facebook stranica pod istim nazivom gdje možete vidjeti detaljnije informacije o pokrenutoj akciji. Također, dostupna je i online peticija u kojoj možete podržati ovu hvalevrijednu akciju.

Ne lancu

Kampanja “Za Hrvatsku bez pasa na lancu” velik je korak ka boljitku života mnogih pasa koji su osuđeni na život u radijusu od par metara koji im dopuštaju veliki lanci koji često ostavljaju i teške fizičke, pa tako i psihičke, tragove. Podržimo zajedno kampanju i napravimo Hrvatsku boljim mjestom za čovjekovog najboljeg prijatelja, psa.  

 

 

Kliknite i pretplatite se na YT kanal.
Prethodni članakSnježne aktivnosti s ljubimcima
Sljedeći članakNimfa – maleni kakadu
Vanja S.
Po zanimanju account manager, po potrebi grafička dizajnerica, a iz ljubavi prema ljubimcima urednica ovog portala. Volim životinje, volim istraživati i pisati o ljubimcima i dijeliti svoja nova saznanja sa vama. Godinama zagovaram izreku "svijet bez ljubavi je svijet bez vrijednosti".